Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (2024)

Walmart is een retailgigant die bekend staat om zijn brede selectie producten tegen betaalbare prijzen, die in verschillende behoeften voorzien. Het Walmart Supercenter, een uitbreiding van de standaard Walmart-winkel, biedt een uitgebreid assortiment boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica en meer, vergezeld van aanvullende diensten zoals apotheken en visiecentra, waardoor klanten een one-stop-shopping-bestemming krijgen.

Key Takeaways

 1. Walmart is een winkelketen die een verscheidenheid aan producten aanbiedt, waaronder boodschappen, elektronica en huishoudelijke artikelen. Tegelijkertijd is Walmart Supercenter een grotere versie van Walmart, inclusief een supermarkt.
 2. Walmart is een meer betaalbare optie voor prijsbewuste shoppers, terwijl Walmart Supercenter een breder scala aan producten en diensten biedt.
 3. Walmart en Walmart Supercenter bieden gemak en toegankelijkheid voor klanten die op zoek zijn naar een one-stop-shopping-ervaring.

Walmart versus Walmart Supercenter

Walmart Supercenter biedt verschillende producten, waaronder boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica, kleding en meer. "Walmark" is geen bekende term of merknaam in de detailhandel. Het kan een spelfout zijn van "Walmart" of een verwijzing naar een ander bedrijf.

Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (1)

Vergelijk tafel

KenmerkWalmartWalmart Supercenter
MaatGemiddeld 106,000 vierkante meterGemiddeld 178,000 vierkante meter
Product selectieAlgemene koopwaar (elektronica, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen)Algemene koopwaarenfull-service supermarkt (producten, vlees, bakkerij, delicatessenwinkel)
Aantal stuksrond 35,000rond 120,000
Overige dienstenBeperkt (bijvoorbeeld geldcentrum, apotheek)Mogelijk omvatten aanvullende diensten zoals banken, kapsalons, restaurants en visiecentra
WerkurenVarieert, maar niet 24/7Vaak 24 uur
BrandingSoms ook wel “Walmart Discount Store” genoemdNu simpelweg “Walmart” genoemd (hoewel “Supercenter” nog steeds in Canada wordt gebruikt)

Wat is Walmart?

Walmart, opgericht in 1962 door Sam Walton, is een van 's werelds grootste detailhandelsbedrijven, bekend om zijn uitgebreide netwerk van discountwarenhuizen en hypermarkten. Met het hoofdkantoor in Bentonville, Arkansas, exploiteert Walmart wereldwijd duizenden winkels, die tegemoetkomen aan uiteenlopende consumentenbehoeften in verschillende sectoren.

Geschiedenis en evolutie

Het ontstaan ​​van Walmart gaat terug tot een enkele discountwinkel in Rogers, Arkansas. In de loop van de decennia is het door strategische expansie, innovatieve bedrijfspraktijken en een streven naar lage prijzen uitgegroeid tot een grootmacht in de detailhandel. Het groeitraject van het bedrijf omvat mijlpalen zoals internationale expansie, baanbrekende supply chain-optimalisatie en het omarmen van technologische vooruitgang om de klantervaring te verbeteren.

Bedrijfsmodel en bedrijfsvoering

Het bedrijfsmodel van Walmart draait om het aanbieden van een breed scala aan producten tegen concurrerende prijzen, variërend van boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica, kleding en meer. Het bedrijf opereert via verschillende winkelformules, waaronder Walmart Supercenters, discountwinkels, buurtmarkten en e-commerceplatforms. Bovendien bezit en exploiteert Walmart verschillende dochterondernemingen, waardoor het aanbod en de aanwezigheid op de markt verder worden gediversifieerd.

Soortgelijke lezingen

 1. Best Buy versus Walmart: verschil en vergelijking
 2. Best Buy versus Walmart-tv's: verschil en vergelijking
 3. Walmart versus Amazon: verschil en vergelijking
Lees ook: Oproepen achteraf versus oproepen vooraf: verschil en vergelijking

Impact en invloed

De impact van Walmart reikt verder dan de detailhandel en geeft vorm aan economieën, gemeenschappen en industriële landschappen wereldwijd. De omvang en efficiëntie ervan hebben een revolutie teweeggebracht in de detailhandelspraktijken, waarbij zowel concurrenten als leveranciers zijn beïnvloed. Walmart heeft echter kritiek gekregen op arbeidspraktijken, milieuproblemen en de gevolgen voor lokale bedrijven, wat aanleiding gaf tot debatten over bedrijfsverantwoordelijkheid en maatschappelijke implicaties.

Toekomstperspectieven

Terwijl de voorkeuren van consumenten evolueren en de digitale transformatie versnelt, blijft Walmart zijn strategieën aanpassen om relevant te blijven. Investeringen in e-commerce, duurzaamheidsinitiatieven en omnichannel-integratie weerspiegelen haar toewijding aan innovatie en groei op de lange termijn. Ondanks de uitdagingen blijft Walmart een dominante kracht in de mondiale detailhandel, klaar om door het dynamische landschap te navigeren en te profiteren van opkomende kansen.

Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (2)

Wat is Walmart Supercenter?

Het Walmart Supercenter is een uitgebreid format van Walmart-winkels, dat het aanbod van een traditioneel warenhuis combineert met een volwaardige supermarkt. Het is bedoeld om klanten een uitgebreide winkelervaring te bieden en een breed scala aan producten onder één dak aan te bieden, waaronder boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica, kleding en meer.

Functies en aanbiedingen

 • Afdeling Kruidenierswaren: Een van de bepalende kenmerken van Walmart Supercenters is hun uitgebreide kruideniersafdeling, met verse producten, vlees, zuivel, basisproducten in de voorraadkast en een verscheidenheid aan speciaal voedsel. Klanten kunnen er alles vinden, van dagelijkse benodigdheden tot biologische en gastronomische producten.
 • General Merchandise: Naast boodschappen biedt Walmart Supercenters een uitgebreide selectie algemene koopwaar, waaronder kleding, elektronica, woninginrichting, speelgoed, sportartikelen en autobenodigdheden. Dit gevarieerde productaanbod komt tegemoet aan de gevarieerde behoeften van het winkelend publiek, waardoor het Supercenter een one-stop-bestemming is voor zowel dagelijkse benodigdheden als speciale artikelen.
 • Aanvullende diensten: Veel Walmart Supercenters bieden aanvullende diensten om de winkelervaring te verbeteren. Dit kunnen onder meer apotheken, visiecentra, fotoverwerkingsdiensten, bankfaciliteiten en klinieken in winkels zijn. Door deze gemakken te bieden, wil Walmart klanten een alomvattende oplossing bieden voor hun winkel- en gezondheidszorgbehoeften.

Winkelindeling en ontwerp

 • Ruime indeling: Walmart Supercenters hebben een grotere footprint vergeleken met standaard Walmart-winkels, waardoor een ruimere winkelomgeving mogelijk is. De lay-out is ontworpen om tegemoet te komen aan het diverse productaanbod en tegelijkertijd navigatiegemak voor klanten te garanderen.
 • Integratie van afdelingen: Supercenters zijn georganiseerd in verschillende secties voor boodschappen, algemene koopwaar en speciale afdelingen, met duidelijke bewegwijzering en gangpadmarkeringen om het winkelend publiek te begeleiden. Dankzij deze integratie kunnen klanten naadloos overstappen tussen verschillende categorieën en alles vinden wat ze nodig hebben in één bezoek.
 • Efficiënt afrekenen: Supercenters zijn uitgerust met meerdere kassalijnen om snelle transacties mogelijk te maken, waardoor wachttijden tijdens piekuren worden geminimaliseerd. Bovendien kunnen er self-checkout-kiosken beschikbaar zijn om klanten voor extra gemak een keuze aan betaalopties te bieden.
Lees ook: Best Buy vs Staples: verschil en vergelijking

Impact en bereik voor de gemeenschap

 • Werkgelegenheid creëren: Walmart Supercenters dragen bij aan het scheppen van banen in de gemeenschappen waar ze gevestigd zijn, en hebben een divers personeelsbestand in dienst in verschillende functies, waaronder detailhandelsmedewerkers, managers en gespecialiseerd personeel zoals apothekers en technici.
 • Community Engagement: Via initiatieven zoals lokale inkoop, donaties aan goede doelen en programma's voor gemeenschapsbereik, is Walmart Supercenters actief betrokken bij en ondersteunt ze de gemeenschappen die zij dienen. Deze inspanningen zijn gericht op het bevorderen van positieve relaties en het aanpakken van lokale behoeften, en dragen zo bij aan de rol van Walmart als maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Toegankelijkheid en gemak: Door een uitgebreid assortiment producten en diensten op een gunstige locatie aan te bieden, spelen Walmart Supercenters een cruciale rol bij het verbeteren van de toegankelijkheid tot essentiële goederen en diensten voor bewoners in zowel stedelijke als landelijke gebieden. Deze toegankelijkheid helpt de algehele levenskwaliteit te verbeteren en bevordert de economische ontwikkeling in de gemeenschappen die zij bedienen.
Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (3)

Belangrijkste verschillen tussen Walmart en Walmart Supercenter

 • Product selectie:
  • Walmart: Biedt een breed scala aan producten, waaronder algemene merchandise, elektronica, kleding en huishoudelijke artikelen.
  • Walmart Supercenter: breidt het aanbod van Walmart uit door een volwaardige kruideniersafdeling te integreren naast algemene merchandise, waardoor een bredere selectie aan boodschappen, verse producten en speciale voedingsmiddelen wordt geboden.
 • Winkelgrootte en indeling:
  • Walmart: heeft doorgaans een indeling van standaardformaat, geoptimaliseerd voor efficiënt winkelen op verschillende afdelingen.
  • Walmart Supercenter: heeft een grotere footprint om plaats te bieden aan de uitgebreide supermarktafdeling, met een lay-out die is ontworpen om boodschappen naadloos te integreren met algemene koopwaar en tegelijkertijd voldoende ruimte te bieden voor navigatie.
 • Aanvullende diensten:
  • Walmart: Biedt basisdiensten zoals apotheek, fotoverwerking en beperkte bankfaciliteiten.
  • Walmart Supercenter: Biedt een breder scala aan diensten, waaronder full-service apotheken, visiecentra, bankdiensten en winkelklinieken, waardoor de algehele winkelervaring en het gemak voor klanten worden verbeterd.
 • Impact op de gemeenschap:
  • Walmart: draagt ​​via zijn detailhandelsactiviteiten bij aan het scheppen van banen en de betrokkenheid van de gemeenschap.
  • Walmart Supercenter: Vergroot de impact van Walmart op de gemeenschap door essentiële goederen en diensten op een gunstige locatie aan te bieden, de economische ontwikkeling te bevorderen en de toegankelijkheid van boodschappen en andere benodigdheden te verbeteren.

Referenties

 1. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0891242412456738
 2. https://pubsonline.informs.org/doi/abs/10.1287/mnsc.2014.2143

Laatst bijgewerkt: 01 maart 2024

Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (4)

Een verzoek?

Ik heb zoveel moeite gestoken in het schrijven van deze blogpost om jou van waarde te kunnen zijn. Het zal erg nuttig voor mij zijn, als je overweegt het te delen op sociale media of met je vrienden/familie. DELEN IS ️

Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (5)

Chara Yadav

Chara Yadav heeft een MBA in Financiën. Haar doel is om financiële onderwerpen te vereenvoudigen. Ze werkt al zo'n 25 jaar in de financiële wereld. Ze heeft meerdere financiële en banklessen gegeven voor business schools en gemeenschappen. Lees meer bij haar bio pagina.

Walmart versus Walmart Supercenter: verschil en vergelijking (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5891

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.