Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (2024)

Dossier Muziekzomer 2023

Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (1)

Videospeler inladen...

De Britse popster Harry Styles (29) heeft voor een uitverkochte festivalwei in Werchter de Belgische festivalshow van zijn "Love on tour"-tournee gespeeld. In ruim anderhalf uur tijd speelde Styles al zijn hits, vooral van zijn laatste twee platen "Fine line" en "Harry's house". Niet te zien op het podium: dansers of visuele hoogstandjes. Wel op de afspraak: veel humor.

Kirsten Sokol

Het is al de tweede keer dat Harry Styles met zijn "Love on tour"-show naar ons land komt, na een Sportpaleisshow vorige zomer. Op de wei van Werchter, die binnen de dag was uitverkocht, staan 60.000 mensen: ongeveer drie volle Sportpaleizen.

Nog tien shows en na bijna twee jaar zit de "Love on tour"-reeks erop. Een tournee die bijna vier miljoen mensen verspreid over de vijf continenten gezien hebben, wat van "Love on tour" volgens muziekmagazine Billboardde tiende meest succesvolle tournee aller tijden maakt. En dan moet Harry Styles nog 30 worden. Minder welkom is de pers: fotografen en cameraploegen mogen de wei van Werchter niet op.

Onderschat het enthousiasme van de "Harries" - zo noemen de fans van Styles zich - trouwens niet. Zelden oogde de wei van Werchter kleurrijker, met alle roze kledij, hartjes, cowboyhoeden en boa's. Nadeel van die verkleedpartij: het hele terrein ligt van aan de ingang tot in de toiletten bezaaid met pluimpjes.Even alomtegenwoordig: hoog gegil. Wanneer Styles op het podium verschijnt, gaat de decibelmeter zwaar in het rood, en niet voor de laatste keer.

Zijn kleurrijke outfit - een fluogroene broek in combinatie met een blauwe glittertop waar een zomers watermeloenijsje op staat - levert gemengde reacties op. "Hij heeft veel aan op deze warme dag en het is zo gewoontjes", klinkt het teleurgesteld. In de loop van de show pikt Styles verschillende attributen uit het publiek: een witte boa, een regenboogvlag - die als voorvechter van de LGBTQIA-gemeenschap niet kan ontbreken - en een vlag en hoed in de Belgische driekleur.

Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (3)

Amateurbeeld

Harry Styles is een vakman: hij volgt een min of meer vaste setlist en duwt bij de eerste drie nummers stevig het gaspedaal in. Daarna richt hij zich tot de vele aanwezige tieners, die maar wat graag de examenstress van zich komen afschudden. Styles checkt of iedereen zich "goed gehydrateerd en emotioneel stabiel voelt". "Weet dat we de show altijd kunnen stilleggen en dat jullie tijdens mijn concert kunnen zijn wie jullie willen zijn". Veiligheid en inclusiviteit zijn cruciaal voor LGBTQIA-boegbeeld Styles.

We kunnen de show altijd even pauzeren, en weet dat jullie gewoon mogen zijn wie jullie willen zijn

Na die forse start heeft Styles al een pak kilometers afgemaald. Onvermoeibaar verkent hij alle hoeken van het podium en de catwalk, terwijl hij genereus zwaait en kushandjes uitdeelt. Eén glimlach in de camera is genoeg om een snerpend gegil uit te lokken. Styles is zichtbaar in zijn element op het grootste Belgische podium. X-factor: check.

BEKIJK - enkele sfeerbeelden vanop de wei:

Weinig visuele toeters en bellen

In tegenstelling tot zangeres P!nk, die vorig weekend over de wei van Werchter vloog aan een trapeze tijdens Werchter Boutique, kiest Harry Styles voor "less is more". Geen visuele hoogstandjes, op enkele animaties op het gigantische scherm na. Ook geen leger dansers of gekke attributen, zoals Beyoncé en haar kristallen paard in het Koning Boudewijnstadion. En Styles' passie voor extravagante outfits en samenwerking met Gucci vertalen zich niet in kostuumwissels: het blijft bij de groen-blauwe outfit.

De focus ligt op de muziek, zowel op Styles' zang en gitaarspel tijdens nummers als "Daylight", maar even goed op zijn band. Vooral de sterke blazerssectie geeft zijn muziek extra sfeer en diepgang. En dan is er nog de energieke drumster Sarah Jones, die verdacht hard lijkt op actrice Zooey Deschanel.

Zanger/comedian

Styles maakt ruimte in zijn show om fans aan te spreken. Aanwezigen in de voorste regionen proberen zijn aandacht te trekken met de gekste boodschappen op bordjes. De halve wei blijkt jarig te zijn en er duikt zowaar iemand op uit Texas.

Na het intieme "Matilda", een lied vernoemd naar het gelijknamige boek van Roald Dahl over opgroeien met huiselijk geweld, stijgt het karaokegehalte gevoelig met "Late night talking". Dan getuigt het van lef om die sfeer abrupt te onderbreken voor het vaste "Droomfabriek"-moment. Op eerdere shows hielp Styles fans op simpel verzoek met een huwelijksaanzoek, eencoming-outof eengender reveal.

Dit is een familieshow, toch?

Op Werchter kiest Styles voor een mop ("Hoe heet een appel die trompet speelt? Tooty fruity") en flirterige verjaardagswensen voor Laurenne - door Styles op zijn Frans uitgesproken als "Lorraine" - die kenbaar maakt dat ze in Styles haar perfecte verjaardagscadeau ziet. "Schandalig, want dit is een familieshow, dus ik wil het professioneel houden", grapt hij.

Uiteraard kiest Styles ook voor de boodschap van Marie, die even geen stem heeft maar haar vriendin Millie de liefde wil verklaren. Dan laat je toch een volle wei"Millie, Marie loves you"scanderen?

Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (5)

Amateurbeeld van een grote Harry Styles-fan, in de voorste regionen

Bisronde vol hits

Na de humor verschuift de focus weer richting muziek in deel twee van de show, die Styles aankondigt als "de discomedley". De ouders die hun jonge tieners vergezellen, zullen zeker de flard "YMCA" appreciëren.

Styles bewijst dat hij in alle opzichten zijn periode bij boysband One Direction overstijgt, zoals Justin Timberlake en Robbie Williams het hem hebben voorgedaan. Maar: dat verleden verloochent hij niet. Na een flard "Best song ever" brengt hij de 1D-hit "What makes you beautiful", wat tot uitzinnige taferelen leidt. Het nummer uit 2011 past wonderwel tussen zijn eigen muziek van de laatste jaren.

Deze tournee is het fijnste wat ik in mijn leven al heb meegemaakt

Met "Grapejuice" en "Watermelon sugar" gaat het richting energieke finale. "Fine line" is een ingetogen stap terug voor de bisronde losbarst, waarvoor Styles niet de minste nummers heeft opgespaard: debuut "Sign of the times", waarin hij bij valavond de warmte van zijn stem ten volle toont, grote hit "As it was" en het energieke "Kiwi".

"Deze tournee is het fijnste wat ik in mijn leven al heb meegemaakt", besluit hij."Ik wil jullie bedanken voor jullie aanhoudend enthousiasme, ongeacht of jullie mij nog maar één jaar volgen of al 13 jaar": een verwijzing naar zijn deelname aan "The X-Factor" waarmee het in 2010 allemaal begon voor Styles en de andere One Direction-leden. Om een Britse journalist over een eerder concertte citeren: "dichter bij een show van Elvis of The Beatles raak je vandaag de dag niet meer".

Opvallend: tijdens de bisronde bewegen bijzonder veel mensen zich al richting achterste regionen, om het festivalterrein zo snel mogelijk na afloop te kunnen verlaten. De moeizame uittocht na Werchter Boutique en TW Classic verklaart die vroege volksverhuizing. Nochtans is de instroom naar de Werchterwei vlotter verlopen dan vorig weekend, via twee van de drie parkeerzones, fietsenparkings en de pendelbussen vanuit Leuven dan toch.

BEKIJK - Reporter Hilde Mertens zag het volk in de loop van de avond vrij vlot toestromen in Werchter:

Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (6)

Videospeler inladen...

De setlist van Harry Styles in Werchter:

  • Daydreaming
  • Golden
  • Adore You
  • Keep Driving
  • Daylight
  • She
  • Matilda
  • Satellite
  • Late Night Talking
  • Cinema
  • Music for a Sushi Restaurant
  • Treat People With Kindness
  • What Makes You Beautiful (One Direction)
  • Grapejuice
  • Watermelon Sugar
  • Fine Line

Bisronde:

  • Sign of the Times
  • As It Was
  • Kiwi
Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter (2024)

FAQs

Hoeveel mensen waren er op Werchter Harry Styles? ›

Humor, charmes en veel hits : zo veroverde Harry Styles 60.000 harten op de wei van Werchter. De Britse popster Harry Styles (29) heeft voor een uitverkochte festivalwei in Werchter de Belgische festivalshow van zijn "Love on tour"-tournee gespeeld.

Waarom stopt Harry Styles? ›

Harry Styles denkt aan zijn fans, zelfs als ze nog niet geboren zijn. De Britse zanger legde eerder deze week zijn concert in Cardiff stil zodat een zwangere vrouw in het publiek tijd had naar de wc te gaan. De beelden gaan inmiddels viral op TikTok.

Waar treedt Harry Styles vandaag op? ›

Op dit moment staat er geen concert van "Harry Styles" gepland via Live Nation. Voeg "Harry Styles" toe aan jouw favorieten voor updates! Het kan dat er shows zijn via een andere organisator. Check de artiestwebsite voor het complete tourschema.

Hoeveel tickets zijn er verkocht Harry Styles Werchter? ›

Het concert van Harry Styles is helemaal uitverkocht, goed voor 60.000 bezoekers. Aan de ingang heeft de organisatie nadarhekken geplaatst om de vroege vogels op te vangen en het aanschuiven zo strak mogelijk te regisseren.

Hoeveel mensen passen er op Werchter? ›

Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

Wat is het bekendste liedje van Harry Styles? ›

We kennen allemaal de hits Adore You en Watermelon Sugar. Ook solo bracht hij hit na hit uit en nu breekt hij zelfs records. Hij staat namelijk met As It was al 17 weken op nummer 1 in verschillende hitlijsten, dat is in 60 jaar nog niet eerder gebeurd!

Met wie heeft Harry Styles allemaal een relatie gehad? ›

Zo was de Britse zanger onder meer al samen met Taylor Swift en Kendall Jenner, voordat hij in januari 2021 een relatie begon met 'House'-actrice Olivia Wilde.

Met wie heeft Harry Styles verkering? ›

CelebritiesHun wervelende zomerliefde is geëvolueerd tot een “serieuze” relatie. Harry Styles (29) en zijn nieuwe liefde, actrice Taylor Russell (29), zitten momenteel op een roze wolk. Dat meldt een bron aan 'Us Weekly'.

Wat kost een optreden van Harry Styles? ›

Informatie rondom het concert

De extra show van Harry Styles vindt plaats op zondag 4 juni 2023 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De show maakt, net als de shows op 5 en 6 juni, onderdeel uit van zijn Love On Tour 2023. Tickets voor Harry Styles zijn te koop vanaf €62,82 (incl. servicekosten).

Hoe lang duurt een Harry Styles show? ›

The classic tour will last around 75 minutes.

Hoelang duurt concert Harry? ›

Hoelang duurt de show? De show duurt inclusief pauze 3:15 uur.

Wie in voorprogramma Harry Styles? ›

EXTRA INFORMATIE. Op 9 juli is Harry Styles te zien in Ziggo Dome. De 'Love On Tour' staat in teken van het album 'Fine Line'. Het voorprogramma wordt verzorgd door King Princess.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6444

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.